Akcije udrugeStranica 6 od 7

Levantinka - najbolja sorta u 2011. godini

22. 03. 2012.
Ukupno je ocjenjeno 2.424 stabala  u 78 maslinika članova udruge. U akciji ocjenjivanja sudjelovalo je 27 članova udruge . Akcija je provedena krajem rujna i početkom listopada.  Ocjenjene su 29 sorte, dok kriteriji za rangiranje ispunile su sljedeće sorte i to: RANG SORTI 2011 / OCJENA / BROJ STABALA / ZASTUPLJENPST U OCJENJENIM MASLINICIMA: 1.    LEVANTINKA        3,89            514            21,2% 2.    PAIĆUŠA               3,5              86  

Komentari(0) Pročitaj više >>

Vađenje sadnica s regeneriranih stabala

udruga paicusa, pisak, omiš, maslinari, masline, maslinici, akcijeNa parceli Borak u Pisku kod Nedjeljka Fistonića 12. travnja 2011. organizirana je akcija vađenja sadnica Paićuše. Dio parcele je izgorio u požaru, nakon čega su masline regenerirane, te su navrnuti svi izbojci koji su za to bili pripremljeni. Na svakom stablu ostavljen je jedan najbolji navrtak dok su ostali navrtci izvađeni i presađeni u kontejnere.

Komentari(0) Pročitaj više >>

Rezidba kod Petra Rodića u Trnbusima

udruga paicusa, pisak, omiš, paićuša, masline, maslinici, akcijeAkcija je organizirana 21. travnja 2011. u kojoj je sudjelovalo 7 članova Udruge i to: Stipe Mimica, Marinko Begović, Ivan Vukušić Cajo, Petar Rodić, Nedjeljko Fistonić, Joško Kovačić i Perislav Mimica. Obavljena je rezidba na rod te oblikovanje mladih stabala. Pored rezidbe je izvršeno oblikovanje presađenih stabala. U sklopu akcije nekoliko stabala je prevrnuto na sortu Paićuša i slivnjača. Navrtanje je obavio Stipe Mimica uz asistenciju Perislava Mimice.

Komentari(0) Pročitaj više >>Stranica 6 od 7