Povenjak 2011 - prvak Ivica Vlatković
U prepunoj sali hotela Brzet u Omišu, 19. veljače je održana peta manifestacija ocjenjivanja kvalitete i kakvoće maslinovih ulja.
Pored ocjenjivanja kavlitete i kakvoće maslinovih ulja, održano je ocjenjivanje konzerviranih maslina na domaći način, proglašen je restoran koji poslužuje najbolje maslinovo ulje među ocijenjenima u ugostiteljstvu te je dodijeljeno priznanje proizvođaču najkvalitetnijeg ulja uzetog iz trgovine. Nakon podjele priznanja i medalja te nakon proglašenja Prvaka održan je tradicionalni ples maslinara.
Također je dodijeljeno priznanje uljari Nadin iz Nadina gdje je prvak preradio svoje ulje. Na ovoj je manifestaciji sudjelovalo 112 sudionika. Među ocijenjenim uzorcima
Povenjak 2011 - konzervirane masline i recepti
Sve je veće zanimanje kod članova Udruge i drugih maslinara konzerviranje maslina na domaći način. Sve je više domaćinstava koji svoje konzervirane masline konzumiraju tijekom cijele godine, a kako i ne bi kad se zna da je većina konzerviranih maslina u trgovini uvozna.
Na ovogodišnjem, šestom po redu natjecanju Povenjak, sudjelovali su i maslinari sa zadarskog područja. Prvo mjesto s ocjenom 4,35 pripalo je po četvrti put Jasni Fistonić iz Piska. Drugo mjesto je osvojio prošlogodišnji pobjednik Neven Kovačić- Sise s ocjenom 4,20, dok je treće mjesto tradicionalno pripalo Petromili Raljević s ocjenom 4,06.
Svi su dostavljeni uzorci ocijenjeni prosječnom ocjenom 3,5 što je bolje nego